Over ons

Bewust omgaan met uw afvalwater; daarin neemt Water Afval Verwerking BV (WAV) het voortouw. Sinds 2011 zijn wij dé milieuvriendelijke partner voor passagiersschepen in de Amsterdamse haven. Het afvoeren, transporteren en verwerken van afvalwater is bij ons in goede handen. Ook als u aanmeert buiten Amsterdam, helpen wij u graag.

WAT WIJ DOEN

Water Afval Verwerking BV komt op een afgesproken tijd en locatie naar u toe. Wij verzamelen het afvalwater bij u aan boord en pompen het veilig naar ons eigen schip. Daarbij hoeft niets te doen. Ook de verdere verwerking en het transport verzorgen wij volledig volgens de wettelijke norm. U heeft er geen omkijken naar.

Wij voeren niet alleen het afvalwater voor u af, maar ook het residu. U blijft dus niet opgescheept met een vuile tank. We zorgen ervoor dat zowel afvalwater als residu op een veilige en verantwoorde manier wordt verwerkt.

Ook keukenvet moet op een verantwoorde manier worden afgevoerd. Daarom nemen wij ook dat meteen voor u mee. Omdat milieuvriendelijke afhandeling bij al onze processen de hoogste prioriteit heeft, onderzochten wij mogelijkheden voor hergebruik. Het resultaat? Uw afgedankte keukenvet krijgt een tweede leven als biodiesel.

ONZE BEDRIJFSFILM

Bekijk onze bedrijfsvideo om te zien wat we precies doen.

WAAROM WATER AFVAL VERWERKING BV

Sinds het nieuwe Scheepsafvalstoffenverdrag kunnen passagiersschepen geen afvalwater meer kwijt op het oppervlaktewater. Spoelwater bevat immers zaken die niet goed zijn voor het milieu. Afwasmiddel en shampoo bijvoorbeeld bevatten allerlei onafbreekbare stoffen.

De nieuwe wet schrijft voor dat u zich op een milieuvriendelijke manier ontdoet van uw afvalwater. Een goede zaak voor de natuur, maar wellicht ook een bron van zorg. Want hoe gaat u dit organiseren? WAV biedt de oplossing. Wij nemen uw afvalwater én uw zorg van u over.

Als enige aanbieder met de juiste certificaten zijn wij bevoegd uw afvalwater, residu en keukenvet over te pompen naar ons eigen schip. Uw last is letterlijk en figuurlijk verlicht en wij dragen zorg voor verdere afhandeling.